Blog

 • CONCURS FOTO CALENDARI 2019

  Vols que la teva mascota sigui la protagonista del nostre calendari 2019?

  Doncs és molt fàcil, envia'ns una foto de la teva mascota amb les vostres dades a:
  info@marcelveterinaris.com
  Totes les fotos rebudes les publicarem a la nostra pàgina de facebook, on podreu votar la que més us agradi fent "m'agrada" a la foto escollida. Teniu temps fins al dia 24 de novembre.

  Les dues fotos amb més "m'agrada" seràn les guanyadores i protagonistes del nostre calendari 2019.

 • DIETA BARF

  Segur que en alguna ocasió has sentit parlar de la dieta BARF per a gossos, també coneguda com ACBA (Alimentació Crua Biològicament Apropiada).

  Els nostres peluts són animals carnívors per naturalesa i el que fa aquest tipus de dieta és tractar d'imitar el que menjarien si estiguessin en llibertat. L'animal domèstic porta tot just 40 anys menjant pinso, comparat amb els milers d'anys en els quals ha exercit com a depredador d'animals. Per això, aquesta dieta, està basada en carn fresca i crua, ossos i una petita porció de vegetals, aquesta última equivalent a la porció de menjar que habitava en els estómacs de les preses que caçaven.

 • GALETES DE NADAL

  Ja és aquí el Nadal!

  Aprofita aquestes dates per preparar aquestes delicioses galetes pel teu gos. Ell també és un més de la família.

  Nosaltres t'ajudem amb la recepta!

 • PLANTES DE NADAL TÒXIQUES

  Per aquestes dates Nadalenques, a totes les cases tenim la típica Flor de Pàsqua o Poinsetia. Cal tenir cura amb les nostres mascotes ja que és una planta tòxica!

 • ACUPUNTURA

  L'acupuntura és una tècnica terapèutica que forma part de la Medicina Tradicional Oriental (MTO) i que consisteix en la inserció d'agulles fines en determinats punts de la pell amb l'objectiu de regular les funcions fisiològiques de l'organisme. Aquesta tècnica no invasiva s'utilitza des de fa més de 3000 anys i pot aplicar-se com a medicina preventiva, curativa i pal·liativa, depenent de la patologia

 • COMPTE AMB LA PROCESSIONÀRIA

  La processionària és una eruga que pren el seu nom de la singular manera que tenen de desplaçar-se, fent-ho en fileres de diversos metres i en contacte unes amb les altres. És un dels majors depredadors de les pinedes i un dels perills més temibles per als nostres gossos durant la primavera, ja que el seu verí, present en els seus pèls urticants, els poden causar diferents reaccions inflamatòries a la zona del morro, boca i fins i tot per tot el cap.
  Durant la primavera, i quan les temperatures superen els 15 º, hem d'evitar que el nostre gos passegi lliure prop de les pinedes, i tenir especial cura si observem la presència d'aquestes erugues, o els seus nius, que són unes bosses blanques situades a les branques.

 • SILINCODE PETS

  Coneixes el nou SILINCODE PETS ?

   

  Només escanejant el QR del penjoll, podran accedir a la informació de la seva pàgina personal silincode pets.

  En cas de pèrdua, la seva informació veterinària i telèfons de contacte en un QR personal.

 • TINENÇA RESPONSABLE

  No oblidis que tenir una mascota requereix invertir temps, recursos econòmics i dedicació.

  Implica't en el seu procés d'aprenentatge, aprèn a comunicar-te amb ella i coneix més sobre la seva salut.

  Si entens a la teva mascota, la gaudiràs més.

 • CONSELLS GENERALS

  Es important que segueixi els programes sanitaris aconsellats pel seu veterinari, i en molts casos obligats per la legislació, pel control i detecció de malalties de la seva mascota. Un diagnòstic precoç és fonamental per la salut de la seva mascota, per això li recomanem que visiti al seu veterinari regularment.

 • CONSELLS NURICIONALS

  L'alimentació té un paper essencial en el manteniment de la salut i del benestar i, fins i tot en la prevenció i el tractament de la malaltia en gossos i gats. Una alimentació deficient, ja sigui per  baixa qualitat o per no estar ben equilibrada, condueix a malalties clíniques.

   Una bona alimentació ha de contenir tots els nutrients que l'animal necessiti, en quantitats satisfactòries i en les proporcions adequades per garantir la seva salut.

   A l'hora de triar l'alimentació cal considerar una sèrie de variables, espècie a la qual està destinat (gos, gat), l'edat de l'animal (cadell, adult, madur), la seva mida (petit, mitjà, gran, gegant), l'estat fisiològic (gestació, lactància ...), l'activitat i el seu estil de vida (exercici diari, vida sedentària). 

 • CONSELLS EN CAS DE FOCS ARTIFICIALS I PETARDS

  La por i l'estrès són respostes fonamentals per a la supervivència ja que preparen al cos per reaccionar en cas de perill. No obstant això, és rar que es presentin situacions que amenacin la vida dels nostres estimats gossos. Malauradament, moltes mascotes perden el control de la seva resposta normal davant de situacions visuals o auditives o experiències habituals, reaccionant de forma excessiva i exagerada. Independentment de la causa, aquestes reaccions de por inadequades tenen un impacte significatiu en la seva salut i benestar.

 • PARÀSITS INTERNS

  Els paràsits interns són uns petits organismes que viuen a l'interior de l'animal parasitat, especialment a l'intestí, al cor i als pulmons.

  Es poden transmetre a les persones i alguns produeixen patologies molt greus, com el quist hidatídic. La única forma de lluitar contra aquests paràsits és mitjançant tractaments periòdics en els animals, que es solen administrar en forma de pastilles o pastes orals. D'aquesta manera s'eliminen els paràsits de les mascotes que poden estar infectades i s'evita que s'encomanin a les que estan sanes.

  Recomanem 4 desparasitacions a l'any..

   
   
   
   

   

 • PARASITS EXTERNS

  Puces, paparres i mosquits poden transmetre nombroses malalties i produir reaccions al.lèrgiques amb les seves picades.

  Moltes de les malalties que transmeten o produeixen els paràsits externs poden afectar les persones.

 • VACUNA CONTRA LA LEISHMANIOSIS CANINA

  Els informem que ja està disponible a la nostra Clínica la nova vacuna contra la Leishmaniosi canina.

  La Leishmaniosis canina està causada per la leishmania, un paràsit microscòpic que es transmet als gossos per la picada d'un petit insecte (el flebotom o "mosca de la sorra"), sovint anomenat incorrectament "mosquit". Fins l'actualitat només disposàvem de productes antiparasitaris externs, l'objectiu dels quals és evitar la picada de l'insecte transmissor. Gràcies a la vacuna el seu gos desenvoluparà defenses naturals enfront del paràsit que causa la malaltia. Durant 20 anys, els científics han estat treballant amb tecnologies d'avantguarda per protegir els gossos enfront d'aquest paràsit mortal. Ara, i per primera vegada, hi ha una pacuna contra la leishmaniosi disponible a Europa.

  A Espanya, molts gossos es troben en risc permanent de desenvolupar la leishmaniosi canina. Gràcies a la vacunació, el seu gos utilitzarà el seu propi sistema immunitari per potenciar la seva resistència al paràsit. Per més informació us convidem a passar per la clínica.

 • IDENTIFICACIÓ DELS ANIMALS DE COMPANYIA

  La llei de protecció dels animals obliga que els gossos, els gats i les fures estiguin identificats mitjançant la implantació d'un microxip homologat. La implantació del microxip és el mètode més eficaç per tenir controlada la nostra mascota. En cas de pèrdua o robatori de l'animal, si algú el porta a una protectora o veterinari, serà identificat immediatament.

  La identificació dels animals, a més de ser obligatoria segons la legislació vigent, és una eina fonamental per fomentar la propietat responsable, asegurar un rigurós control sanitari i controlar les possibles epidèmies entre la població canina i felina.